2017. október 28., szombat

Burgonyás lángos

A recept a Facebookon a Sütik a Kenyeres Pajtásoktól című zárt csoportból való Annamária Csíki bejegyzése alapján:


Elkészítés:
Egy tálba tettem a következő hozzávalókat az alábbi sorrendben:
3 dkg élesztő
1 csapott ek. cukor
1,5 dl natur joghurt
2 dl víz
15 dkg liszt
Nem kell összekavarni. Letakartam egy konyharuhával és hagytam az élesztőt kb. 2 órát dolgozni.

Aztán összegyúrtam 2 libatojás nagyságú főtt, tört burgonyával, kb. 60 dkg liszttel és 2 tk. sóval. Dagasztás közben folyamatosan beledolgoztam 5 ek. étolajat. 15 perc pihenés után átmozgattam, majd duplájára kelesztettem.
Étolajjal megkent munkalapra kicipóztam (kb. 125 g), amit majdnem duplájára kelesztettem. 
Ezután egyenként kihúzkodtam és bő, forró olajban pirosra sütöttem. Ahol felpúposodott, ott villával kiszurkáltam.
Ebből a mennyiségből 12 db lángos lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése